جستجو
Generic filters

جستجو
Generic filters

جستجو
Generic filters

content-calender

کاربرد تقویم محتوا + ابزارهای آن

فهرست مقاله

oil-lampهیچگاه بدون چراغ در مسیر تاریک قدم نزنید.
تقویم محتوا مانند یک چراغ بر سر محتوای ما خواهد بود و آنچه که روبه‌روی ما است را روشن میکند. یک کسب و کار موفق برنامه‌های خود را به صورت منظم و دقیق انجام می‌دهد. آنها ویژگی تقویم محتوا را میشناسند و درست می‌دانند که چه زمانی برای انتشار یک محتوا مناسب است. در ادامه به تقویم محتوا و ویژگی‌های آن و همینطور به ابزار‌های کاربردی در تقویم محتوا خواهیم پرداخت.

 

تقویم محتوا

تقویم محتوا راهی است برای سازماندهی و برنامه‌ریزی محتوایی که در آینده منتشر خواهیم کرد. در واقع باید گفت تقویم محتوا چراغ راه ما در تولید محتوا خواهد بود. تقویم محتوا با روش های مختلف و همچنین با شکل های مختلفی به وجود می‌آید. در واقع این کسب و کار‌ها هستند که بر اساس نیاز های خود شکل‌های متنوعی به تقویم محتوا می‌دهند. تقویم محتوا را میتوان آن دسته از فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده، مشارکت و همکاری تیم تولید محتوا، به روز رسانی‌های مقالات و فعالیت‌های تبلیغاتی دانست که در یک چارچوب دقیق برنامه‌ریزی شده‌اند.

اهمیت تقویم محتوا

 

content-calender

 

اهمیت تقویم محتوا بر اساس نیاز هر کسب و کار شکل میگیرد. هر چقدر کسب و کار بزرگ‌تری داشته باشید، نیاز بیشتری به تقویم محتوا خواهید داشت. همینطور اگر صاحب کسب و کار کوچکی باشید که هدف مقالات شما سرگرمی است و به صورت گاه به گاه منتشر میشود نیازی به تقویم محتوا نخواهید داشت. در واقع باید هدف از تقویم محتوا را دانست که بر اساس چه نیازی شکل خواهد گرفت. این آگاهی از نیاز برای ما نتایج خوبی را از تقویم محتوا به همراه خواهد داشت. چرا که با تقویم محتوا توانسته‌ایم محتواها را دسته بندی کنیم و زمان و تاریخ ارائه آنها را در دست داشته باشیم.
با تقویم محتوا میتوانیم به درختی تبدیل شویم که همیشه میوه‌اش رسیده و خوشمزه است.

ویژگی های تقویم محتوا

یک تقویم محتوای درست و اصولی، تمام فعالیت‌های مربوط به محتوا و بازاریابی محتوای ما را مشخص خواهد کرد. حتما در تولید محتوا خود به این مشکل برخورد کرده‌اید که گاها در تولید محتوای خود و منتشر کردن آن چیز‌هایی را فراموش کرده‌اید. یا از به روز کردن محتوای خود غافل شدید. یک تقویم محتوای دقیق درزی در دیوار بازاریابی محتوا به جا نمی‌گذارد.

تقویم محتوا همینطور پلی بر سر رودخانه مشکلات، در همکاری با تیم محتوا و همکاران خارجی خواهد بود. چرا که با تقویم محتوا مشخص میکنیم که هر شخص چه وظایفی خواهد داشت و این وظایف را چگونه باید انجام دهد. این ویژگی ویژه افرادی است که به صورت مجموعه‌ای فعالیت میکنند و دارای یک تیم هستند. در این تیم، تقویم محتوا نقش اساسی خواهد داشت که نه به عنوان یک تقویم بلکه به عنوان یک مدیر بر سر تیم محتوای ما خواهد بود.

راهنمای مسیر

 

street-guide

 

تقویم محتوا نشان دهنده مسیری خواهد بود که ما باید طی کنیم. یک تصویر کلی از آن چیزی که باید در آینده داشته باشیم. در واقع با تقویم محتوا، ما چند مقاله را به صورت همزمان در یک موضوع منتشر نمی‌کنیم. یا زمان زیادی را صرف یک موضوع با نتیجه یکسان نمی‌کنیم. بلکه آنها را دسته‌بندی می‌کنیم و برای هر یک، تاریخ و زمان خاصی را قائل می‌شویم. بر اساس این دسته‌بندی درست می‌دانیم که چه موضوعی را در چه زمانی باید منتشر کنیم. حالا تصور کردن در مورد آینده این کسب و کار و استراتژی ما کار مشکلی نیست و مسیر ما مشخص است. اما چطور می‌توانیم یک تقویم محتوا بسازیم و باید از چه دری وارد شویم؟ باید گفت که برای خلق کردن یک تقویم محتوا ابتدا باید ویژگی ها و بخش های مهم تقویم محتوا را بشناسیم و بعد به سراغ خلق یک تقویم محتوا برویم.
برای ایجاد یک تقویم محتوا راه‌های مختلف و گوناگونی وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

لایه‌های تقویم محتوا

تقویم محتوا بخش‌های مختلفی دارد. برای آنکه بتوانیم یک تقویم محتوای اصولی داشته باشیم توجه کردن به آنها بسیار اهمیت دارد. قبل از هر چیز باید گفت که یک تقویم محتوا هدفی جز ساده کردن مسیر پیش روی ما نخواهد داشت. درواقع‌ ما تقویم محتوا خلق میکنیم که راحت تر به مسیر خود ادامه بدهیم. پس ساده بودن تقویم محتوا ما بسیار بسیار مهم است.
هر تقویم محتوا  ۳ نکته اصلی و مهم دارد که باید به آنها توجه کرد:

۱-موضوع مقالات

در واقع هدف اصلی ما در تقویم محتوا این است که موضوعات محتوای ما از قبل برنامه ریزی شده باشند. این مهم ترین بخش ما در تقویم محتوا است. اینکه این موضوعات را مشخص کرده باشیم و در زمان معین منتشر کنیم.
کسب و کار های بزرگ باید بدانند که این موضوعات و سرمقالات باید از برنامه‌ریزی شده باشد. اگر غیر از این عمل کنید در واقع نمی‌دانید که حتی روز بعد چه محتوایی را باید منتشر کنید. در تولید محتوا گاهی نیاز است که مطالب را در قالب‌های کوچک منتشر کنیم. و در تقویم محتوای خود از میکرو محتوا کمک بگیریم. اما میکرو محتوا چیست؟ محتواهایی که با حجم کم مطالب، مفهوم کلی را منتقل میکنند. به این دسته از محتوا میکرو محتوا میگویند. میکرو محتوا تاثیر زیادی در ترافیک ارگانیک سایت ما خواهد داشت و برای کاربران، دوست داشتنی و جذاب است.
چیزی که در مفهوم کلی برنامه‌ریزی مهم است، در خاطر داشتن مسائل و مشکلاتی است که پیش بینی نشده‌اند. به همین خاطر باید در تقویم محتوا منعطف بود. زمانی را برای این مشکلات اختصاص داد و آنها را لحاظ کرد. تقویم محتوا مسیر ما را روشن و هموار میکند.

۲- ابزارتقویم محتوا

آنچه که در قدم بعدی باید به آن توجه زیادی داشته باشیم ابزار است. خانه امن تقویم محتوای ما. در واقع باید در انتخاب ابزار توجه داشته باشیم که به راحتی بتوانیم با آن کار کنیم و مشکلی در این خصوص نداشته باشیم. پس سادگی برای ما یک ملاک بسیار مهم میشود که باید رعایت شود. اما باید ابزاری انتخاب کنیم که در عین سادگی منعطف هم باشد.
صادقانه بگم این موضوع برای همه کسب و کار ها اهمیت زیادی دارد. اگر قبلا برنامه‌ریزی یا تقویم محتوا شما به گونه‌ای بود که فقط خودتان می‌توانستید بخوانید. اکنون داستان فرق کرده، باید جوری بنویسیم که هماهنگ کننده تیم محتوا باشد.
تیم محتوا با استفاده از تقویم محتوا می‌تواند موضوعات کلی و نکاتی که باید در نوشتن مقاله رعایت کند را ببیند و متوجه آنها شود. در واقع قبل از آنکه محتوا منتشر شود آن را دیده و لمس کرده است. این موضوع همینطور در ویرایش مقاله هم مهم است. بهتره بستری را بسازیم که تیم محتوا بتوانند مقالات را ببیند و وضعیت هر کدام از مقالات را بسنجند.

یکی از ابزارهایی که میتوان در خصوص همکاری تیم محتوا معرفی کرد Google sheets است. همچنین میتوان از فضای  Google calender برای کسب و کار‌های کوچک استفاده نمود. تصویر زیر نمایانگر فضای Google calender است.

 

google-calender

 

از دیگر ابزار‌های تقویم محتوا میتوان به؛  Asana, Trello اشاره کرد. که هر یک بر اساس نیاز شما پاسخی متفاوت ارائه می‌دهند. در واقع این مسأله مطرح می‌شود ‌که چه مقدار محتوا تولید کرده‌ایم یا تیم محتوای ما چقدر بزرگ است. وقتی نیاز مطرح میشود انتخاب را آسان تر میکند.
اکنون زمان آن رسیده تا با یکدیگر به معرفی برخی ابزار‌های کاربردی تقویم محتوا بپردازیم:

Google Calendar: تقویم گوگل یک فضای خوب و ساده در اختیار شما قرار خواهد داد. میتوان گفت که تقویم گوگل برای کسانی که به تنهایی میخواهند به کار ادامه دهند مناسب است که به راحتی می‌توانند محتواهای مختلف را برنامه‌ریزی یا زمان‌بندی کنند.

Asana: آسانا ابزاری منعطف برای مدیریت پروژه است. نحوه استفاده آن بر اساس هدف متفاوت و بیشتر برای مدیریت کار است. اما با خلاقیت میتوان از آن به عنوان یک تقویم محتوا استفاده کرد.

Trello: ابزاری ساده و سریع برای تقویم محتوا است. برای کسانی که به دنبال یک ابزار ساده میگردند، ترلو انتخاب مناسبی است. اما باید بدانیم که محدودیت‌هایی در ایجاد پروژه در آن وجود دارد. اما در حالت کلی ابزار مناسبی برای تقویم محتوا به شمار می‌آید.

۳- ویروسی شدن

 

viral-content

 

ویروسی شدن یکی از مهم ترین بخش‌های یک بازاریابی است. حالتی که محتوای ما به شکل ویروسی منتشر می‌شود و به دست همه می‌رسد. یعنی همان تبلیغات. پس بخش مهم ما در تقویم محتوا همین بخش تبلیغات یا ویروسی شدن محتوای ما است. باید در برنامه‌ریزی خود به این نکته توجه زیادی داشته باشیم که چه زمانی محتوای خود را در شبکه اجتماعی گسترده‌ای مثل اینستاگرام منتشر میکنیم؟ در تقویم محتوا رعایت تمام این نکات ضروری است. باید بدانیم که در چه زمانی قصد اشتراک گذاری یا ارسال ایمیل به مخاطبان خود را خواهیم داشت.
این یک بخش مهم است اما باید در خاطرتان داشته باشید که هدف اصلی تقویم محتوا آسان‌تر کردن راه است و نباید تقویم محتوا سخت نوشته شود. به همین خاطر نیازی نیست که مباحث مربوط به تبلیغات را در صفحه‌ای جداگانه بگذاریم یا ضابطه برایش بنویسیم. بلکه با کمی خلاقیت باید آنها را در دل تقویم محتوا جای داد.

اگر در اول مسیر باشید، شاید نوشتن یک تقویم محتوا برایتان کاری دشوار و ترسناک به نظر بیاید. اما باید بدانید که موفقیت از آن کسانی است که موفقیت را فدای ترس هایشان نمی‌کنند. بلکه از ترس‌ها پلی می‌سازند برای رسیدن به اهداف خود. با نوشتن یک تقویم محتوای درست تاثیر سازماندهی و برنامه‌ریزی را متوجه خواهید شد.

چطور یک تقویم محتوا بسازیم؟

  1. ابتدا نیاز به یک فهرست داریم. فهرستی که در آن تمام موضوعات خود را بنویسیم. این موضوعات شامل تمامی موضوعاتی خواهد بود که حول محور یک موضوع اصلی است. مثلاً اگر ما قصد نوشتن در مورد چای داریم میتوانیم به چند موضوع زیر شاخه بنویسیم. به عنوان مثال: فواید چای برای بیماران، بهترین نواحی کاشت چای، بهترین مدل چای ایرانی. همه این موضوعات فرعی زیر شاخه یک موضوع اصلی به نام چای هستند.
  2. پس از انتخاب فهرست موضوعی مناسب وقت آن رسیده که یک استراتژی دقیق برای آن بچینیم. استراتژی که مشخص میکند هر مدل محتوا چند بار باید منتشر شود. چند مقاله در روز، هفته یا ماه؟ در عین حال باید به الگوریتم‌های گوگل در تقویم محتوا توجه زیادی داشته باشیم. سربازانی که گوگل به استخدام درآورده تا ارزش محتوای ما یا وبلاگ ما را بسنجد.
  3. اکنون باید برای موضوعات خود یک تاریخ بگذاریم. هر موضوع در چه تاریخی باید منتشر شود؟ بعد از گذراندن این مراحل یک تقویم محتوایی دقیق خواهیم داشت که به بازاریابی و مدیریت ما کمک زیادی خواهد کرد.

جمع‌بندی

یک تقویم محتوا می‌تواند برای ما بسیار سازنده باشد و راه ما را به طور دقیقی نشان دهد. همانطور که گفتیم یک تقویم محتوا بر اساس نیاز شکل میگیرد و می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. اگر دارای یک کسب و کار کوچک هستید نیاز شما بسیار کمتر است از کسی که دارای یک کسب و کار بزرگ و یا نسبتا بزرگ است. بهتر است در ایجاد یک تقویم محتوا لایه‌های دقیق آن را بشناسیم و برنامه‌ریزی خود را به گونه‌ای انجام دهیم که به تمامی موارد تقویم محتوا عمل کنیم. اکنون با توجه به مطالب بالا شروع به طرح یک تقویم محتوای دقیق کنید. سخت ترین قدم، اولین قدم است. از شروع نترسید.

3.3 3 رای ها
به این مقاله امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری این مقاله: 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp
0
کامنت‌هاx