جستجو
Generic filters

جستجو
Generic filters

جستجو
Generic filters

آشنایی با الگوریتم های گوگل

فهرست مقاله

الگوریتم های گوگل مانند سربازانی هستند که از دنیای جستجوی گوگل محافظت می‌کنند. دنیایی که افراد با جستجو کردن به دنبال پاسخی برای نیازهای خود هستند. در این میان یکسری از افراد منفعت طلب با قانون شکنی به دنبال فریب گوگل هستند. به همین دلیل گوگل برای جلوگیری از قانون شکنی، الگوریتم‌های خود را به اجرا در آورد. در ادامه مقاله به توضیح اینکه الگوریتم گوگل چیست؟ چه هدفی دارد؟ انواع الگوریتم های گوگل و … می‌پردازیم.

الگوریتم گوگل چیست؟

قبل از اینکه به الگوریتم های گوگل بپردازیم، باید بدانیم که مفهوم الگوریتم چیست؟ الگوریتم یعنی یک فرایند یا مجموعه‌ای از قوانین که برای رسیدن به هدف مشخصی به اجرا در می‌آیند. به زبان ساده‌تر، الگوریتم‌ها همان دستورالعمل‌ها هستند. یعنی قدم به قدم حرکت، تا رسیدن به نتیجه یا هدفی مشخص.

الگوریتم های گوگل سیستم‌های پیچیده‌ای هستند که با استفاده از هوش مصنوعی کار می‌کنند. هدف این الگوریتم‌ها نمایش بهترین نتایج جستجو در سریع‌ترین زمان ممکن برای کاربران است. موتور جستجوی گوگل از الگوریتم‌ها و فاکتورهای متعددی برای رتبه‌بندی نتایج استفاده می‌کند. در ادامه مطلب خود را برای شناسایی سربازان گوگل آماده کنید! جالب است بدانید تعداد زیادی از نام‌های سربازان گوگل، برگرفته از از اسامی حیوانات هستند.

الگوریتم های گوگل – سربازان دنیای گوگل

ساعت زمان را در دست بگیرید و به سال‌های قبل‌تر بازگردید. سال‌هایی که سربازان دنیای گوگل {همان الگوریتم‌ها} وجود نداشتند. گوگل مانند کشوری بی در و پیکر بود. سایت‌ها با تبلیغات انبوه و پاپ آپ‌های بی‌شمار نه تنها کاربران را به نتایج دلخواه نمی‌رساندند، بلکه کاربران را به شدت کلافه می‌کردند. سایت‌های سودجو، صفحات بی‌کیفیتی را به کاربران نمایش می‌دادند و با دوز و کلک رتبه‌های برتر را می‌گرفتند.

اما گوگل به هیچ وجه سکوت نکرد. با توجه به نارضایتی‌ها و اعتراضات کاربران، گوگل سربازان قدرتمند خود را به میدان نابرابر سایت‌های سودجو فرستاد.

سرباز اول – پاندا ۲۰۱۱

 

قبل از معرفی اولین سرباز مدرن گوگل که پاندا نام دارد، باید بدانید که قبل از سال ۲۰۱۱ نیز گوگل و الگوریتم‌های آن وجود داشتند. اما آن الگوریتم‌های کهنه‌کار و قدیمی، برای مقابله با سایت‌های اسپم آمادگی کافی نداشتند. به همین دلیل ما با اولین سرباز سئوی مدرن، یعنی الگوریتم پاندا شروع می‌کنیم. الگوریتم پاندا اولین به‌روز رسانی در عصر سئوی مدرن بود و با محتواهای ناکارآمد سایت‌ها مقابله می‌کرد. سایت‌هایی که :

  1. سایت‌های بی‌کیفیتی که فقط و فقط کارشان لینک دادن به صفحات دیگران بود.
  2. سایت‌هایی که پر شده بودند از محتوای کوتاه و به درد نخور.

پس از مدتی این سرباز قدرتمند در سال ۲۰۱۶ به عنوان یکی از اصلی‌ترین الگوریتم‌های گوگل شناخته شد. حواستان باشد که پاندای بزرگ گوگل روی سایت شما نشیند و با وزن زیاد خود، سایت شما را به رتبه های پایین نبرد…

سرباز پنگوئن ۲۰۱۲

 

اگر سایت A به سایت B لینک بدهد، یعنی به آن اعتبار بخشیده است. در گذشته گوگل از این روش برای افزایش رتبه سایت‌ها استفاده می‌کرد. بعضی افراد با خرید بک لینک غیرواقعی می‌خواستند گوگل را فریب بدهند. اما زهی خیال باطل ! سرباز پنگوئن وارد میدان می‌شود و دست همه فریبکاران را رو میکند.  پنگوئن گوگل با تجزیه و تجلیل لینک‌ها و اعتبارسنجی آن‌ها، به دنبال واقعی بودن لینک‌ها می‌گردد. همچنین گوگل در سال ۲۰۱۶ این سرباز را به عنوان الگوریتم‌های اصلی خود به‌کار گرفت.

اگر لینک‌ها واقعی و درست باشند، گوگل امتیاز مثبتی برای سایت‌ها در نظر می‌گیرد. و اگر لینک‌ها فیک باشند، گوگل امتیاز منفی برای آن‌ها در نظر می‌گیرد. چه سایت‌هایی که این سرباز را نادیده گرفتند و از نتایج جستجو محو و ناپدید شدند. برای در امان ماندن از این سرباز قدرتمند شما باید روی استراتژی‌های لینک سازی موفق کار کنید تا سایت‌های معتبر و آدم‌ها به صورت واقعی به شما لینک بدهند.

سرباز دزدان دریایی ۲۰۱۲

 

دنیای گوگل هم باید از دست دزدان دریایی در امان باشد! دزدانی که محتوای سایت‌های دیگر را می‌دزدند و بدون اجازه در سایت خود منتشر می‌کنند. الگوریتم دزدان دریایی در سال ۲۰۱۲ برای مقابله با کسانی که حق کپی رایت را رعایت نمی‌کنند به اجرا در آمد. به زبان ساده برای نوشتن محتوا به هیچ وجه کپی برداری نکنید چون دزدان دریایی گوگل به سرعت متوجه می‌شوند و به شما نمره منفی می‌دهند.

الگوریتم ونیز ۲۰۱۲

 

الگوریتم ونیز به جستجوهای محل محور مربوط می‌شود و موقعیت افراد را در نتایج جستجو تاثیر می‌دهد. گوگل یک نتیجه را به ۲ کاربر که در مکان‌های مختلف هستند، نمایش نمی‌دهد. این آپدیت زمانی مورد توجه قرار گرفت که گوگل با آنالیز رفتار کاربران به این نتیجه رسید که گاهی اوقات کاربران به دنبال مکان‌ها و جاهای مختلف می‌گردند. در نتیجه از سال ۲۰۱۲ به بعد، این الگوریتم با استفاده از آی‌پی و موقعیت افراد نتایج جستجو را به آن ها نمایش می‌دهد.

سرباز مرغ مگس خوار ۲۰۱۳

 

در گذشته‌های دور {یعنی قبل از ۲۰۱۳} وقتی یک عبارتی را جستجو می‌کردید {مانند: آموزش سئو}، سایت‌هایی که به شکل مکرر از آن کلمه استفاده کرده بودند در نتایج بالاتر قرار می‌گرفتند. در این صورت کسانی که محتوای سبز یا خوبی تولید می‌کردند، حقشان پای‌مال می‌شد. در همان روزها سرباز مرغ مگس خوار گوگل برای مقابله با سودجویان وارد الگوریتم‌های گوگل شد.

این الگوریتم به معنا و ارتباط کلمات با همدیگر توجه ویژه‌ای دارد. و با با دقت و سرعت زیادی به دنبال منظور و مفهوم عبارت جستجو شده است. مرغ مگس خوار صفحات به‌درد نخوری که از کلمات کلیدی به شکل فراوان استفاده می‌کنند را جریمه می‌کند. گوگل با این سرباز فوق‌العاده، بهتر منظور کاربران خود را درک میکند. همچنین این الگوریتم زمینه ساز جستجوی صوتی در گوگل نیز هست.

سرباز کبوتر ۲۰۱۴

 

یکی دیگر از سرباز های گوگل که مشابه الگوریتم ونیز کار می‌کند، الگوریتم کبوتر است. کبوتر گوگل تمرکز بر روی سئوی محلی دارد و بر صفحه نتایج و نقشه گوگل تاثیر می‌گذارد و نتایجی که مربوط به مکان‌ها می‌شود را به شکل دقیق‌تری دنبال می‌کند. نحوه کار این الگوریتم به این شکل است که :

اگر عبارت وارد شده مربوط به یک موقعیت مکانی مثل کافه‌ها، رستوران‌ها، پارک‌ها، کسب‌وکارها و … باشد، این کبوتر بال‌های زیبای خود را باز میکند و به سمت مناسب‌ترین نتایج پر می‌کشد. یعنی بهترین پیشنهادات را نسبت به موقعیت‌تان به شما نمایش می‌دهد.

پروتکل HTTPS/SSL در سال ۲۰۱۴

به زبان ساده پروتکل یعنی قانون. پروتکل https وظیفه برقراری امنیت کاربران در وب را به عهده دار که برای انتقال {امن اطلاعات} در وب استفاده می‌شود. گوگل برای تاکید بر اهمیت این پروتکل، به سایت‌هایی که https را به‌درستی پیاده‌سازی می‌کنند امتیاز مثبت می‌دهد و در رتبه‌بندی سایت‌ها تاثیر می‌دهد.

بروزرسانی موبایل – بهینه سازی سایت ها برای موبایل ۲۰۱۵

به پیروی از رشد چشمگیر بازار گوشی‌های هوشمند، استفاده کاربران از موبایل در وب‌سایت‌ها نیز پیشرفت قابل توجهی کرد. طوری که نیمی از ورودی‌های گوگل از سمت دستگاه‌های موبایل و تبلت بودند. به همین دلیل بهینه سازی سایت ها برای نمایش در موبایل برای گوگل اهمیت زیادی پیدا کرده است و مستقیما در رتبه‌بندی‌هایشان تاثیر به‌شدت مهمی دارد.

الگوریتم رنک برین ۲۰۱۵

 

رنک برین یکی از الگوریتم‌های پیشرفته گوگل است که به مفهوم کلیدی بیشتر توجه می‌کند تا کلمه کلیدی. الگوریتم رنک برین با هوش مصنوعی کلمات مشابه و نزدیک به {کلمه کلیدی} را تجزیه و تحلیل می‌کند تا به مفهوم آن برسد و نتایج بهتری را به کاربران نمایش بدهد. در سال ۲۰۱۶ این الگوریتم به عنوان ۳ سیگنال مهم رتبه بندی شناخته شد. با توجه به این الگوریتم، سایت‌ها علاوه بر کلمات کلیدی، باید به مفاهیم کلیدی نیز توجه زیادی کنند. برای این کار می‌توانید از مترادف یا کلمات مشابه بیشتری در محتوای خود استفاده کنید.

بروزرسانی سرعت موبایل ۲۰۱۸

یکی از فاکتورهای مهم دیگر رتبه‌بندی سایت‌ها که همیشه مورد توجه گوگل بوده، سرعت آن است. حتما برای شما هم پیش آمده که در برخورد با سایت‌های کند، به نشانه اعتراض آن دکمه { X } را می‌زنید و صفحه را ترک می‌کنید. با گذشت زمان و استفاده بیشتر کاربران از موبایل، به طور رسمی  سایت‌هایی که در نسخه موبایل کند عمل می‌کردند، تحت تاثیر این الگوریتم قرار گرفتند.

الگوریتم برت ۲۰۱۸

از نظر ما الگوریتم برت یک شاهکار هوشمند در سال ۲۰۱۸ بود که توانست زبان محاوره‌ای و روزمره انسان‌ها را بهتر درک کند. این الگوریتم به قبل و بعد عبارت جستجو شده نگاه می‌کند و می‌تواند به مفهوم عبارت جستجوی کاربران پی ببرد و آن را گسترش دهد. برای مثال همین الان یک صفحه جستجوی گوگل باز کنید و یک کلمه تایپ کنید، می‌بینید که گوگل با پیشنهاداتش سعی می‌کند حدس بزند که شما به دنبال چه هستید. این الگوریتم یک‌جور هایی مکمل الگوریتم رنک برین است.

محتوای مفید ۲۰۲۲

 

نوشتن و بروزرسانی محتواهای مفید برای گوگل به شدت اهمیت دارد. چون در نهایت این کاربران هستند که به دلیل محتوای خوب و کارآمد می‌مانند. محتوای مفید شما باید بتواند به سوالات بیشتری از کابران پاسخ درست و مناسب بدهد. محتوای مفید و بروز شده نشان دهنده تلاش بیشتر سایت‌ها برای ارائه محتوای با کیفیت است که گوگل این را به خوبی درک میکند. از نظر ما محتوای همیشه سبز در سئو موفق‌تر عمل می‌کند و از مهم‌ترین فاکتور های گوگل برای رتبه بندی سایت هاست. بدون شک محتوای مفید بهترین سرباز گوگل به‌حساب می‌آید.

جمع بندی

همانطور که در مقاله خواندید، گوگل از اوایل دهه ۲۰۱۰ به طرز چشمگیری در حال پیشرفت است. و سربازان گوگل یا همان الگوریتم‌ها با آمدن هوش مصنوعی پیشرفته‌تر می‌شوند. سربازان گوگل در اوایل با فریبکارانی که سعی داشتند در سیستم تقلب کنند مبارزه می‌کرد. با گذشت زمان و پاکسازی سایت های ناکار آمد، تمرکز اصلی الگوریتم‌ها بر روی نمایش بهتر نتایج جستجو آمد. در این مقاله شما با مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل آشنا شدید، اما این پایان ماجرا نیست. ما به مرور این محتوا را آپدیت خواهیم کرد.

5 1 رای
به این مقاله امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری این مقاله: 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp
0
کامنت‌هاx