جستجو
Generic filters

جستجو
Generic filters

جستجو
Generic filters

راهنمای سئو داخلی در سال ۲۰۲۳

فهرست مقاله

با راهنمای سئو داخلی در سال ۲۰۲۳، رتبه‌بندی سایت شما در نتایج گوگل جان تازه می‌گیرد و بازدیدکنندگان بیشتری به سایت شما هدایت می‌شوند. همچنین با تمرکز بر روی سئوی داخلی می‌توانید ترافیک ورودی از گوگل را افزایش داده و تبدیل به مشتریان کسب و کار خود کنید. برای بهتر شدن جایگاه‌تان در نتایج گوگل و افزایش مشتریان خود، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله راهنمای سئوی داخلی همره ما باشید.

سئو داخلی چیست؟

 

به فرآیند بهینه سازی اجزای داخلی سایت که تمام و کمال به دست ما انجام می‌شود، سئوی داخلی یا On-page SEO می‌گویند. گوگل به طور کلی ۳ فاکتور برای رتبه بندی سایت‌ها دارد که عبارت‌اند از:

  • سئوی داخلی یا On-page SEO که آن را تعریف کردیم.
  • سئوی خارجی یا Off-page SEO: سئوی خارج از سایت که به شبکه‌های مجازی، لینک‌دهی و… اشاره دارد.
  • سئوی تکنیکال Technical-SEO: سئوی تکنیکال که المان‌هایی مانند سرعت سایت، بهینه بودن برای موبایل و مباحث فنی‌تر سئو را در بر می‌گیرد.

نکته: فاکتورهای گوگل فقط به این ۳ بخش تقسیم نمی‌شود. در ادامه خواهید دید که برخی از این المان‌ها با یکدیگر هم‌پوشانی دارند.

اهمیت سئو داخلی

 

سئوی داخلی به این دلیل اهمیت دارد که همه چیز را در مورد سایت شما به گوگل می‌گوید. از اینکه چگونه ارزش‌های خود را به کاربران ارائه می‌دهید؟ محتوای هر صفحه چیست؟ ساختار سایت خود را چگونه چیده‌اید؟ آیا تجربه کاربری خوبی را برای مشتری خود فراهم کرده‌اید؟ و … این‌کار باعث می‌شود سایت شما از نگاه کاربران و موتورهای جستجو بهینه شود.

بعضی‌ها گمان می‌کنند بالا آوردن سایت کافی است. اما اصلا اینطور نیست. باید خیال‌های خام را دور ریخت که تازه اصل کار شروع شده است. شما باید سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید تا بتوانید جایگاه بهتری در نتایج کسب کنید. با این کار ترافیک جدیدی در سایت شما ایجاد می‌شود.

عناصر و المان های مهم سئوی داخلی

همه المان‌ها و عناصر سئوی داخلی به ۳ قسمت اصلی تقسیم می‌شوند:

  • المان‌های محتوایی
  1. محتوای صفحه با کیفیت بالا
  • المان‌های HTML
  1. عنوان صفحه
  2. هدر ها
  3. توضیحات متا
  4. متن جایگزین تصویر
  5. نشانه گذاری Schema
  • المان‌های معماری سایت
  1. آدرس های صفحه
  2. لینک سازی داخلی
  3. ریسپانسیو موبایل
  4. سرعت سایت

در ادامه به توضیح تمامی موارد بالا می‌پردازیم.

المان های محتوا در سئوی داخلی

 

المان‌های محتوایی دقیقا به محتوای درون سایت اشاره دارد که در بخش‌های مختلف سایت قرار می‌گیرد. در این بخش بیشترین تمرکز ما بر روی ایجاد صفحات با کیفیت و ارزشمند است که نیاز کاربران را به‌خوبی برطرف سازد. با این کار به گوگل این پیام را می‌رسانیم که سایت ما به کاربران محتوای ارزشمند ارائه می‌دهد.

۱- محتوای صفحه با کیفیت بالا

محتوای صفحات شما دقیقا قلب ❤️ سئوی داخلی هستند و به شدت اهمیت دارند. محتواهای با کیفیت به گوگل و کاربران می‌فهماند که کسب و کار شما در مورد چیست و چه خدمتی را ارائه می‌کند. اولین گام برای انجام این کار پیدا کردن کلمات کلیدی و موضوعات مرتبط با آن است که با تحقیق در گوگل و با استفاده از ابزارهایی مانند Ahrefs و KeywordFinder و … انجام می‌شود.

المان های HTML

 

پایه‌های صفحات وب بر کدهای HTML استوار است و المان‌هایی در سئو وجود دارند که مربوط به کدهای HTML می‌شوند. سایت شما باید به درستی از المان های HTML در صفحات استفاده کند. برای مشاهده نمونه کدهای HTML کلید های ترکیبی CTRL + U را در کیبورد بفشارید.

عنوان صفحه

 

عنوان صفحه به کاربران و گوگل کمک می‌کند تا موضوع نوشته شده در صفحه را متوجه شوند. عنوان صفحات سایت یا title tags یکی از مهم‌ترین المان‌های سئو به شمار می‌روند. برای اطمینان از رتبه بندی صفحات سایت، شما باید کلمه کلیدی هدفمندی را داخل عبارت عنوان قرار دهید. فقط باید توجه داشته باشید که این‌کار طبیعی انجام شود. در ادامه به برخی از بهترین شیوه‌های استفاده از کلمه کلیدی هدفمند در عنوان صفحه می‌پردازیم.

  • برای اطمینان از اینکه عنوان‌های شما به درستی نمایش داده می‌شوند، تعداد کاراکترهای آن را کمتر از ۶۰ در نظر بگیرید. یعنی از عبارات خیلی طولانی استفاده نکنید.
  • عنوان خود را فقط و فقط با کلمات کلیدی پر نکنید. زیرا الگوریتم‌های هوشمند این‌کار را اسپم و هرز می‌داند و سایت‌ها را جریمه می‌کنند. افزون بر آن، یک تجربه ناخوشایند برای کاربران ایجاد می‌شود و آن‌ها سایت شما را با یک خداحافظی ترک خواهند کرد. شاید هم بدون خداحافظی! 🙂
  • عنوان خود را کاملا با محتوای درون صفحه مرتبط کنید.
  • نام برند یا کسب و کار خود را در انتهای عنوان صفحه بگذارید.

هدر ها

 

تگ‌های هدر یا تیترها، به عنوان بدنه محتوا نیز شناخته می‌شوند و به نوعی ساختار محتوای شما را شکل می‌دهند. تگ‌های HTML به الگوریتم های گوگل کمک می‌کنند تا نسبت به هدف جستجوی کاربر، محتوایی که اهمیت بیشتری دارد را تشخیص دهد. تگ‌های هدر در HTML تعریف می‌شوند. شما باید عنوان اصلی خود را در تگ <h1></h1> بگذارید و به ترتیب اهمیت عناوین محتوا، از تگ‌های h2 و h3 و … تا h6 استفاده کنید.

توضیحات متا

توضیحات متا، توضیحات کوتاه هر صفحه هستند که در نتایج جستجو به کاربران نمایش داده می‌شود. البته توضیحات متا به طور رسمی عامل تاثیرگذاری در رتبه‌بندی سایت‌ها نیست اما به شدت اهمیت دارد. این توضیحات فرصتی بی‌نظیر برای تبلیغ مقاله شماست و می‌تواند باعث ترغیب کاربران برای کلیک روی لینک محتوای شما شود.

وقتی که کاربران محتوای شما را در رسانه‌های دیگر منتشر می‌کنند، توضیحات متا برای آن‌ها نمایش داده می‌شود که فرصت خوبی برای جذب کاربران جدید به شمار می‌آید. در نوشتن توضیحات متا نکات زیر را رعایت کنید.

  • تعداد کاراکترهای آن را کمتر از ۱۶۰ در نظر بگیرید.
  • در توضیحات متا از کلمات کلیدی محتوای خود استفاده کنید.
  • از جملات تبلیغی و ترغیب کننده برای متقاعد کردن کاربر استفاده کنید تا روی لینک شما کلیک کنند.

متن جایگزین تصویر

 

متن جایگزین برای تصاویر استفاده شده در محتوا مانند سئو کردن آن‌ها است. این متن‌های جایگزین به گوگل می‌فهماند که تصویر شما در رابطه با چه موضوعی است. البته هوش مصنوعی گوگل آن‌قدر قدرت گرفته که بدون استفاده از متن جایگزین هم متوجه مفهوم عکس می‌شود. با این حال، استفاده از متن جایگزین برای تصاویر حتما توصیه می‌شود؛ چرا که امکان دارد کاربران از قسمت Images چیزی را در گوگل جستجو کنند و از آن طریق وارد سایت شما شوند. در نوشتن متن جایگزین برای تصویر، به نکات زیر توجه کنید:

  • متن جایگزین تصویر را توصیفی بنویسید.
  • از کلمات کلیدی در متن خود استفاده کنید.
  • تعداد کاراکترهای آن را کمتر از ۱۲۰ در نظر بگیرید.

نشانه گذاری Schema

 

اسکیماها مجموعه‌ای از اطلاعات از پیش تعریف شده هستند که تجزیه و تحلیل سایت را برای ماشین‌های جستجو ساده‌تر می‌کنند. در واقع اسکیماها در دسته بندی سئوی تکنیکال قرار می‌گیرند و شما حتما حتما لازم نیست از schema ها استفاده کنید. اما طبیعتا اگر نشانه گذاری را انجام دهید، فهم گوگل از محتوای شما بالا می‌رود.

المان‌های معماری سایت

اجزای تشکیل دهنده سایت مانند دسته‌بندی‌ها، لینک‌‌های داخلی، برچسب‌ها و … ساختار سایت را تشکیل می‌دهند. با انجام این‌کار کاربران بهتر می‌توانند مسیر و راه خود را پیدا کنند. گوگل نیز با خزنده‌های خود در تمامی سایت شما می‌خزد و آن را Index می‌کند. به زبان ساده‌تر، آن را در دیتابیس خود برای نمایش به کابران ذخیره می‌کند.

آدرس صفحات

 

نشانی‌های اینترنتی یا URL های صفحات سایت باید برای کاربران و موتورهای جستجو ساده و قابل فهم باشند. نام گذاری درست صفحات سایت مانند مقاله‌ها، محصولات، دسته بندی‌ها، برچسب‌ها و … همیشه برای گوگل اهمیت داشته و تا اکنون در برابر تغییرات و بروزرسانی‌ الگوریتم‌های گوگل مقاومت کرده است. در ادامه به توضیح چندین نکته مهم برای نوشتن url صفحات می‌پردازیم.

  • کلمات اضافه و غیر ضروری را پاک کنید.
  • فقط از یک یا دو کلمه کلیدی استفاده کنید.
  • از پروتکل HTTPS استفاده کنید، چون از نگاه الگوریتم‌های گوگل، یک عامل مثبت در نظر گرفته می‌شود.

لینک سازی داخلی

 

فرآیند لینک سازی داخلی یعنی ایجاد لینک‌های مفید و مرتبط در بین صفحات داخلی سایت که به منظور جابجایی کاربران از صفحه‌ای به صفحه دیگر در سایت است. لینک سازی داخلی بیشتر به محل قرارگیری لینک، تعداد لینک‌های صفحه و متن لینک شده توجه می‌کنیم که در ادامه به بررسی چندین نکته مهم لینک سازی داخلی می‌پردزایم.

  • از anchor text های مناسب استفاده کنید.
  • به مفهوم عبارت لینک شده و کاربردی بودن آن توجه کنید.
  • انکر تکست‌ها دارای کلمات کلیدی باشند.
  • در لینک سازی داخلی باید از لینک های Follow استفاده کنید.

لینک سازی داخلی باعث می‌شود کاربران بیشتر در سایت شما بمانند. هر چقدر کاربران وقت بیشتری در سایت بگذرانند، گوگل سایت شما را به عنوان سایتی ارزشمند و کاربردی می‌شناسد. در نظر داشته باشید بهترین روش لینک سازی داخلی: استفاده از تکنیک های لینک سازی کلاه سفید است.

ریسپانسیو موبایل

 

به فرایند بهینه سازی سایت در صفحه نمایش‌های مختلف مانند موبایل، تبلت، لپتاپ و … ریسپانسیو کردن می‌گویند. به علت افزایش استفاده کاربران از گوشی موبایل، گوگل به سایت‌هایی که برای صفحه نمایش‌های کوچک بهینه هستند، ارزش و اعتبار بیشتری می‌بخشد و برای آن‌ها جایگاه‌های بهتری در نتایج جستجو در نظر می‌گیرد. برای مشاهده موبایل فرندلی بودن (ریسپانسیو بودن) سایت خود می‌توانید از ابزار Google’s Mobile-Friendly Test tool استفاده کنید.

سرعت سایت

 

سرعت بارگزاری سایت یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئوی داخلی برای گوگل به شمار می‌رود، زیرا گوگل به تجربه کاربر از سایت‌ها اهمیت بسیاری می‌دهد. حقیقت این است که کاربران منتظر لود شدن سایت‌های کند نمی‌مانند و سریعا به سایت‌های دیگر مراجعه می‌کنند. اگر سرعت سایت شما پایین باشد، گوگل با الگوریتم‌های خود متوجه این موضوع می‌شود و جایگاهتان را در نتایج جستجو تغییر می‌دهد.

جمع بندی

سئو کردن سایت، معامله یکباره با گوگل نیست! درست است که با انجام سئوی داخلی گوگل نیز به شما رتبه‌های بهتری در نتایج گوگل می‌دهد، اما شما باید تمامی این کارها را مدام انجام بدهید و روی سایت خود کار کنید. همچنین رعایت بخش‌های سئوی داخلی کمک می‌کند که کاربران بهتر و بیشتر از سایت شما استفاده کنند. در این مقاله به سئوی داخلی و توضیح تمامی ابعاد آن پرداختیم و با عناصر و المان‌های سئوی داخلی آشنا شدیم.

لطفا برای بهتر شدن محتوای سایت نظرات خود را در بخش کامنت ها وارد کنید.

 

5 1 رای
به این مقاله امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری این مقاله: 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp
0
کامنت‌هاx